De-ice 1.100 load error

<<

The New LT72884

User avatar

Newbie
Newbie

Posts: 26

Joined: Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Post Tue Aug 12, 2014 5:16 pm

De-ice 1.100 load error

Ello all. I just downloaded de-ice 1.100 iso and for some reason i am getting an error when it loads. the error is not from vmplayer. It looks like a bash error.

I know de-ice once loaded is supposed to have a prompt for log in and the goal is to find that info but here is what it says

*Something went wrong and we can not continue. This should never happen. Please reboot De-ice and try again.

Here is a screen shot of it.

Any ideas of what is going on?

thanks

Image
<<

Grendel

User avatar

Sr. Member
Sr. Member

Posts: 257

Joined: Thu Aug 28, 2008 8:48 am

Location: Colorado Springs, CO

Post Tue Aug 12, 2014 7:01 pm

Re: De-ice 1.100 load error

Where did you download it from?
- Thomas Wilhelm, MSCS MSM
ISSMP CISSP SCSECA SCNA IEM

Web Site:
  • http://HackingDojo.com
Author:
  • Professional Penetration Testing
  • Ninja Hacking
  • Penetration Tester's Open Source Toolkit
  • Metasploit Toolkit for Penetration Testing
  • Netcat Power Tools
<<

The New LT72884

User avatar

Newbie
Newbie

Posts: 26

Joined: Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Post Tue Aug 12, 2014 7:57 pm

Re: De-ice 1.100 load error

From http://vulnhub.com/series/de-ice,2/

This is where i got them from.

EDIT

Then click download and it seems it is coming from your place over at hacking dojo


thanks Thomas
<<

Grendel

User avatar

Sr. Member
Sr. Member

Posts: 257

Joined: Thu Aug 28, 2008 8:48 am

Location: Colorado Springs, CO

Post Tue Aug 12, 2014 9:14 pm

Re: De-ice 1.100 load error

Can you send me your .vmx file? Also, what host OS are you using?
<<

The New LT72884

User avatar

Newbie
Newbie

Posts: 26

Joined: Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Post Wed Aug 13, 2014 12:31 am

Re: De-ice 1.100 load error

I am using win 8. I will send the .vmx file in morning because i deleted the vm, so i will have to recreate it. but that wont take long. Just at the moment, i am helping my wife make a 5 tier wedding cake.

thanks
<<

The New LT72884

User avatar

Newbie
Newbie

Posts: 26

Joined: Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Post Wed Aug 13, 2014 12:38 am

Re: De-ice 1.100 load error

Here is something even more strange for you. I have a image file of hackerdemia i got from a book of yours and i know it is supposed to be 192.168.1.123. I can ping it but cant point a web browser at it. Then the pings stopped and i noticed this

Image

check out the IP of hackerdemia. its 192.168.1.129 all of a sudden haha
<<

Grendel

User avatar

Sr. Member
Sr. Member

Posts: 257

Joined: Thu Aug 28, 2008 8:48 am

Location: Colorado Springs, CO

Post Wed Aug 13, 2014 11:25 am

Re: De-ice 1.100 load error

That's very odd. At this point, I'll have to write it off as an issue with Win8 or configuration of the VMware app.

I don't have access to a Win8 machine - if you (or anybody else) figures out what the issue is, or a solution to these, please let me know either here or directly at info\at/hackingdojo\dot/com.

Thanks for letting me know about this.

- Tom W.
<<

m0wgli

User avatar

Sr. Member
Sr. Member

Posts: 338

Joined: Fri Jul 20, 2012 3:34 pm

Post Wed Aug 13, 2014 1:19 pm

Re: De-ice 1.100 load error

Regarding the problem with De-ICE 1.100.

I did a quick test on Windows 8.1 64-bit (Build 9600) 6.3.9600 with VMware player 6.0.2 build-1744117 installed, I can reproduce the same problem if the wrong Linux version is selected when creating the virtual machine.

Creating the virtual machine with the guest operating system as Linux and the version as Linux 2.6.x kernel works for me.
Security + | OSWP | eCPPT (Silver & Gold) | CSTA
<<

The New LT72884

User avatar

Newbie
Newbie

Posts: 26

Joined: Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Post Wed Aug 13, 2014 1:28 pm

Re: De-ice 1.100 load error

hmmmm. interesting. i have linux 2.4.x 32 bit as selected for the vmware os. Ill change it and see what happenes.

EDIT.

that seemed to fix it. Very strange. I have never had that happen to me. In older versions ov vmplayer, i always just left it at ubuntu cuz i was in a hurry and didnt change it. haha.

This brings up another issue though. How are other users supposed to know what to set vmware player to when creating it? Also, does that mean the hacker demia should be set to the same as de-ice?

thanks
<<

m0wgli

User avatar

Sr. Member
Sr. Member

Posts: 338

Joined: Fri Jul 20, 2012 3:34 pm

Post Wed Aug 13, 2014 2:57 pm

Re: De-ice 1.100 load error

I've also just had a quick look at De-ICE S1.123 – Also known as the Hackerdemia LiveCD from http://hackingdojo.com/downloads/iso/De-ICE_S1.123.iso.

The kernel version is Linux slax 2.6.16.

I've not experienced any issues running this VM.
Security + | OSWP | eCPPT (Silver & Gold) | CSTA
<<

The New LT72884

User avatar

Newbie
Newbie

Posts: 26

Joined: Mon Jul 28, 2014 2:22 pm

Post Wed Aug 13, 2014 4:56 pm

Re: De-ice 1.100 load error

How do i find out the kernal versions so that i can make sure that i can set it correctly in vmplayer? Is it in the release notes of each live cd or is there a command i have to do, but that wont work on deice lvl 1 because i cant log in haha

thanks

Return to Network Pen Testing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.
Designed by ST Software